Trioxidil

Trioxidil

Trioxidil is het nieuwste ingrediënt van Foligain; het werkt tegen haaruitval en dunner wordend op drie verschillende manieren. Deze drievoudige aanpak met bio-actieve ingrediënten bevordert de groei van gezond haar en zorgt voor een optimale conditie van de hoofdhuid. De ingrediënten zijn klinisch onderzocht en bleken nog beter te werken dan minoxidil.

Trioxidil is ontwikkeld en geperfectioneerd door Foligain om essentiële ingrediënten tot diep in de haarzakjes door te laten dringen. Hierbij worden de haarzakjes opnieuw geactiveerd voor gezonder, dikker uitziend haar. Het bevat een gepatenteerde techniek om belangrijke ingrediënten voor lange tijd actief te houden, waardoor de efficiëntie wordt versterkt. De vochtbalans van haar & huid wordt behouden waardoor je minder last hebt van droogheid, jeuk en irritatie.

Hoe werkt Trioxidil

Blokkeren van DHT

De ingrediënten in Trioxidil richten zich op de belangrijkste oorzaken van haaruitval, om hierbij de haarzakjes van binnenuit te versterken. Zo richtingen de bioactieve ingrediënten zich met name op het verminderen van DHT.

DHT zorgt ervoor dat haarzakjes krimpen en de groeifase van het haar vermindert; het is hiermee 1 van de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Het verminderen van DHT is een belangrijke factor in de strijd tegen dun haar. Klinische studies hebben aangetoond dat Trioxidil effectief is in het verminderen van de formatie van DHT.

Haarzakjes versterken

De basis van de haarzakjes (haarfollikels) verzorgt de voeding om nieuw haar te groeien. Een haarzakje dat gezond is en goed is verbonden (connective tissue) zorgt voor een gezonde haargroei.
Een bepalende factor is de productie van eiwitten (ECM). Deze eiwitten spelen een belangrijke rol in het verstevigen van het haar, het herstellen van de huid en een gezonde groeifase van het haar. Haar dat niet voldoende ECM bevat zal dun en futloos aanvoelen.

Trioxidil stimuleert deze ECM eiwitten om daarmee de haarzakjes sterker te maken en het haar steviger te verankeren; ter bevordering van sterker, dikker en voller haar.

Vochtbalans op orde houden

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor gezond haar. Dankzij de ‘moisture-lock’ techniek blijven belangrijke voedingswaarden in de huid en blijft de vochtbalans op orde. Hiermee wordt droge huid en de daarbij behorende irritatie voorkomen.

Niet alleen zorgt dit voor minder jeuk, het helpt ook bij de bevordering van dikker en gezond haar. De actieve ingredienten voorkomen inflammatie (ontsteken) en  beperken daarmee de schade van vrije radialen. 

Trioxidil Kopen

Trioxidil zit in de nieuwste producten van Foligain. Je hebt de Foligain shampoo, de Foligain conditioner en de Foligain Lotion. Je kunt deze producten bij ons makkelijk en betrouwbaar kopen. Voor 23:45 besteld = morgen in huis.

 • Foligain Trioxidil 10% (voor mannen)

  Waardering 5.00 uit 5
  34,95
 • Foligain Shampoo 2% Trioxidil (voor mannen)

  Waardering 5.00 uit 5
  29,95
 • Foligain conditioner 2% Trioxidil (voor mannen)

  29,95

Trioxidil voor vrouwen

Er is ook een speciale lijn voor vrouwen die afgestemd is op de vrouwelijkhe hoofdhuid. De ingrediënten zijn iets milder omdat de hoofdhuid van vrouwen vaak iets gevoeliger is. Wij hebben zowel de producten voor mannen als voor vrouwen op voorraad.

Resultaten van Trioxidil

Trioxidil ervaringen

De ingrediënten in dit vooruitstrevende middel hebben meerdere wetenschappelijke studies ondergaan, zowel ex vivo als in vitro. Dit bevestigd de positieve resultaten voor haargroei; met zelfs een studie die laat zien dat het sneller werkt dan minoxidil.

In een studie van 4 maanden in een gecontroleerde klinische setting werd aangetoond dat Trioxidil de anagen/telogene groeifase van het haar bijna twee keer zo veel werd vergeleken de controle groep. In de anagene fase groeien de haren. Meer informatie vind je op de pagina van de fabrikant.