Swell

Swell staat voor ultiem volume. Natuurlijke, hoogwaardige producten die maximaal volume geven en helpen jouw haar optimaal te verzorgen. Swell heeft een speciaal 3-stappen systeem ontwikkeld om fijn, slap en dun haar een ultieme volume boost te geven. Ook is Swell geschikt voor droog en beschadigd haar en mensen met haaruitval. Het bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten (voornamelijk planten, bloemen en kruiden). Het meest actieve bestanddeel is Leypidium Meyenii, oftewel Maca, een radijsvormig plantje uit Peru. Dit plantje wordt onder andere gebruikt als medicinaal kruid. Dit kruid is in relatie gebracht met meer haargroei en minder haarverlies. Swell is vrij van parabenen, siliconen en sulfaten (SLS) en is niet op dieren getest .

Swell

Het 3 stappen systeem van Swell beloofd maximaal volume voor je haar.
Stap 1 is hun Swell Shampoo die je haar schoonmaakt zonder te irriteren. Dankzij de milde ingrediënten laat het je haar schoon en fris achter.
Stap 2 is hun Swell Volume Conditioner. Boordevol stoffen die jaar een flinke boost geven en zorgen voor prachtig volume. Je haar blijft verzorgd en sterk achter.
Stap 3 is hun geheime extraatje, hun Swell Root Nutrient Complex. Levert voeding aan je haarzakjes, vermindert haaruitval en bevordert de haargroei.

Naast hun 3 stappen systeem heeft Swell nog 2 producten die je haar verwennen en verzorgen, namelijk Swell haarmasker en Swell Droogshampoo. Ideaal voor onderweg.

Swell Reviews

Swell is gefeatured in grote bladen en merken als STYLIST en VOGUE. Meerdere tijdschriften en websites hebben de Swell shampoo en conditioners al met veel lof ontvangen en positieve reviews geschreven. Hieronder schrijven wij een ‘vrije vertaling’ het GQ-magazine:

Zie jij ook steeds vaker haren in het doucheputje? Dan is het misschien tijd voor de volgende stap. Het is tenslotte veel makkelijker om je haar te behouden dan haar te vervangen wanneer het eenmaal weg is. Helaas speelt de haarindustrie hierop in door de schappen te overladen met anti-haaruitval producten waarvan ze lang niet allemaal werken. Echter, een van de meest indrukwekkende shampoo’s die wij onlangs hebben getest is Swell Shampoo.

Dit nieuwe 3-stappen systeem is het resultaat van een samenwerking tussen Andrew Bidwell; een alom geprijsde hairstylist, en Jonathan Stallich; een homeopaat e huid expert. Zij realiseerden zich dat echt goede producten voor dun haar ontbraken op de markt voor natuurlijke haarverzorging producten. Ze hebben een makkelijk te begrijpen en echt natuurlijk systeem ontwikkeld voor iedereen die last heeft van dun haar. Met onmiddellijke resultaten en sterker en voller haar na langer gebruik. Het bevordert haargroei en gaat haaruitval tegen.

De producten bevatten maar liefst 97 procent natuurlijke ingredienten. De Swell Shampoo bevat Lepidium Meyenil, dat de haarzakjes actief stimuleert en haargroei bevordert. De Conditioner bevat Lupinus Angustifolius, dat de kracht en elasticiteit van het haar verbeterd. De Root Nutrient complex, een lichte nevel die je aanbrengt op de haarwortel, bevat Malas Domsetica, dat haaruitval tegen gaat. Wanneer je deze samen gebruikt werken de drie producten samen om dun haar te verbeteren door 18 natuurlijke ingrediënten te combineren.

De indrukwekkende wetenschappelijke ingrediënten daar gelaten, wat doet dit nu echt voor je haar? Klinische studies tonen een indicatie van 93% verbetering in haargroei en 50 procent verminderen in haaruitval. Oftewel: haarzakjes crisis afgewend!

Swell Gebruikerservaring

Regelmatig vragen wij bloggers om producten voor ons te testen; zodat we zeker weten dat jullie de beste verzorging voor je haar krijgen. Soms vragen wij bloggers om een stukje voor ons te schrijven om hun ervaring te delen. Zo vind je in dit bericht een review over het merk SWELL, en hun 3 stappen haarverzorging systeem. De volgende review is geschreven door Lucette van der Est, een ervaren gebruiker op het gebied van natuurlijke haarverzorging producten.

Review Lucette

Swell? Ik heb er nog niet van gehoord. Geen idee wat ik ervan moet verwachten. De verpakking ziet er in ieder geval mooi en luxueus uit. Zeker voor een ‘natuurlijk’ haarverzorgingsproduct. Maar dit hoeft niet altijd iets te zeggen…

Ik heb al vrij veel haarverzorgingsproducten in mijn (lange haar) leven gebruikt en getest. Zowel professionele merken die alleen in de kappersbranche verkrijgbaar zijn als ook producten uit de (online) winkels in binnen- en buitenland. Er is ontzettend veel aanbod en er zijn in de praktijk vaak meer haarverzorgingsproducten die onder dan boven de maat presteren. Dus op naar het vinden van de juiste producten!

Swell valt op door haar unieke formule die zij voor iedere wasbeurt hanteert: een duidelijk en zorgvuldig op elkaar afgestemd 3-stappen systeem. Dit stappenplan wordt nauwkeurig beschreven in de bijgeleverde ‘gids’ (hoeveel je moet gebruiken, het aantal minuten etc). Na de mooie verpakking open te hebben gemaakt ga ik aan de slag.

Tip: borstel of kam je haar eerst even voordat je je haar gaat wassen.Swell producten review

Stap 1 Swell Shampoo

Het valt mij op dat ik vrij weinig nodig heb van de shampoo om het goed te laten schuimen. De emulsie wordt direct opgenomen door mijn haar. De geur is niet helemaal thuis te brengen. Het ruikt kruidig.

Stap 2 Swell Conditioner

Ook hier heb ik heel weinig van nodig. Amazing, het voelt direct super zacht aan! Let op: alleen aanbrengen op de punten (en bij lang haar ook boven je punten), niet op de hoofdhuid (anders wordt je haar snel vettig). De geur is kruidig.

Swell heeft nog een andere stap, namelijk het swell haarvoedingsmasker. Er wordt geadviseerd deze 1 maal per week te gebruiken in plaats van de conditioner. Maar deze kun je ook prima ná de conditioner aanbrengen en een aantal minuten laten inwerken voor een optimaal zacht resultaat. Tip: poets je tanden even 3 minuten onder de douche of relax even in bad en het haarmasker doet ondertussen zijn werk  ; )

Stap 3 Swell haarvoedingsspray

Na de conditioner er goed uit te hebben gespoeld, dep ik mijn haar droog met een handdoek. Tip: nooit met een handdoek je haar droogwrijven anders beschadig je je haar. Ik maak een scheiding helemaal links van mijn hoofd en spray de haarvoeding op mijn hoofdhuid. Daarna masseer ik deze licht in. Dit herhaal ik een aantal malen totdat ik mijn hele hoofdhuid heb gehad. Nu kan ik mijn haren gaan uitborstelen.

Het valt mij direct op: mijn haar is heel makkelijk doorkambaar en heel belangrijk…er zijn nauwelijks tot geen klitten op te merken en er blijft weinig haar achter op mijn borstel! Dat komt niet vaak voor (!). Ik laat mijn haar opdrogen. Mijn haar voelt uiteindelijk heel licht aan en ziet er opmerkelijk glanzend uit.

Swell is beslist een aanwinst voor mij. Swell maakt haar naam waar, het is oprecht een fantastisch product. Geen gedoe meer met klitten, ik ben sneller klaar en mijn haar voelt en ziet er fantastisch zijdezacht uit, kortom dit product is…Swellicious!