Nanoxidil

Nanoxidil is in Nederland de meest populaire lotion tegen haaruitval.
In tegenstelling tot een supplement als Finasteride is Nanoxidil bedoeld voor uitwendig gebruik, waarbij je het direct op de hoofdhuid aanbrengt. Hierbij dringt het door tot de haarzakjes waar het haaruitval kan verminderen en tegelijkertijd haargroei kan bevorderen.

Nanoxidil is ook bekend onder de officiële naam Spectral DNC-N en komt in een 5% oplossing. De lotion is werkzaam op zowel de inhammen als de kruin.

Het is belangrijk om de lotion elke dag te gebruiken, liefst twee keer per dag op vaste tijden. Hoe beter je je hier aan houd, hoe beter het werkt. Natuurlijk maakt het niet veel uit om een keer wat later te zijn, of zelfs een keer over te slaan; maar het is belangrijk om regelmaat in te bouwen. Als je stopt met Nanoxidil zullen na verloop van de tijd de behouden haren gaan uitvallen. Je moet het dus blijven gebruiken.

Nanoxidil

Hoe moet ik Nanoxidil gebruiken?

  • Breng Nanoxidil 2x per dag aan, liefst op vaste tijdstippen.
  • Gebruik hierbij telkens 6 pompjes.
  • Probeer de vloeistof lichtjes in te masseren met de vingertoppen.
  • Voorkom dat de vloeistof uitloopt naar bijvoorbeeld het gezicht.
  • Let erop dat de vloeistof op de hoofdhuid komt, op de haren zelf heeft het geen effect.
  • Opmerking: Wanneer je begint kun je met een lichtere dosis beginnen, bijvoorbeeld 3 pompjes per keer.

Zoals gezegd is het belangrijk om met Nanoxidil een dagelijks ritme op te bouwen. In een ideaal scenario breng je twee maal per dag de lotion aan op een vast tijdstip. Probeer hierbij de nanoxidil direct op de hoofdhuid aan te brengen, zonder te veel in de haren te smeren. Dit is niet slecht voor je haar, maar maakt het wel vies en het is simpelweg zonde van de lotion. De aanbevolen hoeveelheid is 6 pompjes per keer. Als je net begint met Nanoxidil kan het verstandig zijn om met een kleinere dosis te beginnen, zodat je lichaam even kan wennen.

Breng de Nanoxidil voorzichtig aan en masseer het zachtjes in. Zorg ervoor dat de lotion niet op andere delen van je lichaam komt. Mocht het bijvoorbeeld uitlopen probeer het dan direct droog te deppen. Was na gebruik je handen met water en zeep en laat de nanoxidil intrekken. Het is de bedoeling om de lotion gewoon te laten zitten. Na verloop van tijd trekt deze in. Indien je je haar wilt wassen is het aangeraden om minimaal 3 uur te wachten na het aanbrengen van Nanoxidil, dan is deze namelijk goed opgenomen. Het is niet noodzakelijk om je haar te wassen na gebruik.

Bijwerkingen Nanoxidil

Op dit moment zijn er geen bijwerkingen bekend van Nanoxidil. Waar bij Minoxidil soms nog negatieve bijwerkingen voorkwamen lijkt dit bij Nanoxidil opgelost dankzij het gebruik van nano-moleculen die effectief de haarzakjes bereiken.

Wij adviseren wel om de lotion alleen op de hoofdhuid aan te brengen, omdat het op andere plekken wel bijwerkingen kan opleveren. Let speciaal op met het gezicht en in het bijzonder rond de ogen waar de huid dunner is. Was na gebruik altijd je handen om te voorkomen dat de nanoxidil ergens anders komt.

Werkt Nanoxidil?

Op dit moment is Nanoxidil de meest gebruikte lotion tegen haaruitval in Nederland. Het feit dat het is doorontwikkeld op het bewezen Minoxidil zegt eigenlijk al genoeg. Een bijkomend voordeel van Nanoxidil is dat het effectief is op de gehele hoofdhuid, dus ook op de kruin en op de inhammen. Het is belangrijk om te realiseren dat haaruitval en haargroei langdurige processen zijn, en dat het 6 maanden kan duren voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Uiteindelijke resultaten kunnen verwachten worden na 12 tot 18 maanden gebruik.

De eerste teken van groei zijn dunne vellus haartjes die bijna niet zichtbaar zijn. Na verloop van tijd worden deze steeds dikker en steviger. Mocht je na 12 maanden nog geen vellus haartjes zien dan is Nanoxidil waarschijnlijk niet effectief voor jou. Neem gerust contact met ons op voor een passend advies.

Baat bij Nanoxidil

94%

Haardikte toegenomen

74%

Minder kale plekken

62%

Werkt Nanoxidil ook op de inhammen?

Ja, Nanoxidil is effectief op de gehele hoofdhuid, ook op de inhammen. Dankzij de geavanceerde formule kan de lotion haargroei bevorderen op de gehele hoofdhuid. Let erop dat de lotion niet op andere plekken op het lichaam komt, omdat dit tot ongewenste haargroei kan leiden.

Nanoxidil kopen?

Wij hebben Spectral DNC-N Nanoxidil ruim op voorraad. Indien je voor 23:45 besteld heb je deze morgen al in huis.
Vanaf 2 stuks krijg je ook nog korting op je bestelling en wordt deze gratis verzonden.