Nanoxidil

Nanoxidil is in Nederland de meest populaire lotion tegen haaruitval. In tegenstelling tot een supplement als Finasteride is deze vloeistof bedoeld voor uitwendig gebruik, waarbij je het direct op de hoofdhuid aanbrengt. Hierbij dringt het door tot de haarzakjes waar het haaruitval kan verminderen en tegelijkertijd haargroei kan bevorderen.

Nanoxidil is ook bekend onder de officiële naam Spectral DNC-N en komt in een 5% oplossing. De lotion is werkzaam op zowel de inhammen als de kruin. Het is belangrijk om de lotion elke dag te gebruiken, liefst twee keer per dag op vaste tijden. Hoe beter je dit schema blijft volhouden, hoe beter het werkt.  Natuurlijk maakt het niet veel uit om een keer wat later te zijn, of zelfs een keer over te slaan; maar het is belangrijk om regelmaat in te bouwen. Als je stopt met Nanoxidil zullen na verloop van de tijd de behouden haren gaan uitvallen. Je moet het dus blijven gebruiken. De lotion is ontwikkeld en geproduceerd door DS Laboratories.

Hoe moet ik Nanoxidil gebruiken?

  • Breng de vloeistof 2x per dag aan, liefst op vaste tijdstippen.
  • Gebruik hierbij telkens 6 pompjes.
  • Probeer de vloeistof lichtjes in te masseren met de vingertoppen.
  • Voorkom dat de vloeistof uitloopt naar bijvoorbeeld het gezicht.
  • Let erop dat de vloeistof op de hoofdhuid komt, op de haren zelf heeft het geen effect.
  • Opmerking: Wanneer je begint kun je met een lichtere dosis beginnen, bijvoorbeeld 3 pompjes per keer.

Zoals gezegd is het belangrijk om met Nanoxidil een dagelijks ritme op te bouwen. In een ideaal scenario breng je twee maal per dag de lotion aan op een vast tijdstip. Zo gebruiken de meeste mensen als onderdeel van hun dagelijks ochtend en avond regime. Bijvoorbeeld voor het tandenpoetsen. Probeer hierbij de lotion direct op de hoofdhuid aan te brengen, zonder te veel in de haren te smeren. Dit is niet slecht voor je haar, maar maakt het wel vies en het is simpelweg zonde van de lotion. De lotion heeft geen effect op de haren en wordt werkzaam wanneer het in de haarzakjes doordringt. De aanbevolen hoeveelheid is 6 pompjes per keer. Als je net begint met Nanoxidil kan het verstandig zijn om met een kleinere dosis te beginnen, zodat je lichaam even kan wennen.

Breng de lotion voorzichtig aan en masseer het zachtjes in. Zorg ervoor dat de lotion niet op andere delen van je lichaam komt. Mocht het bijvoorbeeld uitlopen probeer het dan direct droog te deppen. Was na gebruik je handen met water en zeep en laat de Nanoxidil intrekken. Het is de bedoeling om de lotion gewoon te laten zitten. Na verloop van tijd trekt deze in. Indien je je haar wilt wassen is het aangeraden om minimaal 3 uur te wachten na het aanbrengen van Nanoxidil, dan is deze namelijk goed opgenomen. Het is niet noodzakelijk om je haar te wassen na gebruik.

Nanoxidil resultaten

Op dit moment is Nanoxidil de meest gebruikte lotion tegen haaruitval in Nederland. Het feit dat het is doorontwikkeld op het bewezen Minoxidil zegt eigenlijk al genoeg. Een bijkomend voordeel van Nanoxidil is dat het effectief is op de gehele hoofdhuid, dus ook op de kruin en op de inhammen. Het is belangrijk om te realiseren dat haaruitval en haargroei langdurige processen zijn, en dat het 6 maanden kan duren voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Uiteindelijke resultaten kunnen verwachten worden na 12 tot 18 maanden gebruik. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 94% van de gebruikers baat had bij het gebruik van deze lotion, waarbij bijna 3/4 van de groep meldde dat het haar dikker was geworden.

De eerste teken van groei zijn dunne vellus haartjes die bijna niet zichtbaar zijn. Na verloop van tijd worden deze steeds dikker en steviger. Mocht je na 12 maanden nog geen vellus haartjes zien dan is Nanoxidil waarschijnlijk niet effectief voor jou. Neem gerust contact met ons op voor een passend advies.

Wat zit er in Spectral DNC-N?

Het belangrijkste ingredient in Spectral DNC-N is 5% Nanoxidil. Echter bevat het nog een hoop andere ingrediënten die kunnen helpen haargroei te bevorderen en haarverlies te verminderen. Zo bevat het Aminexil, dat helpt tegen perifollicular fibrosis. Procyanidin B-2 helpt om de haarlijn te behouden, retinol bevordert de absorptie van de ingrediënten, adenosine helpt om de cel gezond te houden, en koper peptiden helpen tegen ontstekingen. Naast al deze stofjes bevat het ook nog een kruidenextract die helpen om de hoofdhuid gezond te houden.

Dankzij de nanosome techniek helpt het om de ingrediënten diep in de hoofdhuid af te leveren, bij de haarzakjes. Hierdoor hebben ze een hogere efficiëntie die langer werkt. In een klinische test ondervond 28.6% van de gebruikers toegenomen haargroei binnen 3 maanden. Tijdens een test periode van 1 jaar met 250 proefpersonen bleek het product veilig en effectief in gebruik. Bij de klinische test ondervond 80% een algehele verbetering; 93% zag een afname in haarverlies; en 83% zag een toename in het herstel van het haar.

Werkt Nanoxidil ook op de inhammen?

Ja, Nanoxidil is effectief op de gehele hoofdhuid, ook op de inhammen en de kruin. Dankzij de geavanceerde formule kan de lotion haargroei bevorderen op de gehele hoofdhuid. Let erop dat de lotion niet op andere plekken op het lichaam komt, omdat dit tot ongewenste haargroei kan leiden. Dit is een flink voordeel ten opzichte van andere producten die met name op de kruin werken.

Nanoxidil ervaringen

Nanoxidil is een relatief nieuw middel dat nu enkele jaren op de markt is. Hierdoor zijn er nog niet zoveel ervaringen als bij producten die al veel ouder zijn en daarmee langer op de markt. De ervaringen tot nu zijn erg positief; waarbij er goede resultaten worden behaald en er nog geen bijwerkingen zijn gemeld. Ook wereldwijd lijkt het product goed aan te slaan en krijgt het goede reviews. Op diverse fora zijn er gebruikers die melding maken van haargroei en verminderde haaruitval. Mocht je op zoek zijn naar meer Nanoxidil ervaringen dan adviseren wij je zeker om eens te kijken op een forum. Er zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige mogelijkheden waar jij terecht kunt met je al je vragen. Hier vind je directe ervaringen van gebruikers en honderden reviews over de producten. Wanneer jij een ervaring hebt die je met ons wilt delen horen wij dit graag. Op die manier kunnen wij onze klanten zo goed mogelijk adviseren.

Bijwerkingen Nanoxidil

Op het moment van schrijven zijn er geen bijwerkingen bekend van Nanoxidil. Waar bij Minoxidil soms nog negatieve bijwerkingen voorkwamen lijkt dit bij dit vernieuwende product opgelost dankzij het gebruik van nano-moleculen die effectief de haarzakjes bereiken. Wij adviseren wel om de lotion alleen op de hoofdhuid aan te brengen, omdat het op andere plekken bijwerkingen kan opleveren. Let speciaal op met het gezicht en in het bijzonder rond de ogen waar de huid dunner is. Was na gebruik altijd je handen om te voorkomen dat de vloeistof ergens anders komt. Mocht je toch last hebt hebben van bijwerkingen dan adviseren wij direct contact op te nemen met je huisarts. Het kan helpen om de dosis te verlagen.

Nanoxidil kopen

Wij hebben Spectral DNC-N ruim op voorraad, je kunt Nanoxidil kopen bij ons. Wij bestellen direct bij de officiële distributeur en alle producten worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen. Indien je voor 23:45 besteld heb je deze morgen al in huis. Vanaf 2 stuks krijg je ook nog korting op je bestelling en wordt deze gratis verzonden.

 

 

Verschil tussen Nanoxidil en Minoxidil

Minoxidil is inmiddels ruim 40 jaar op de markt, en is daarmee een veel gebruikt middel tegen Haaruitval. Met de uitvinding van Nanoxidil is er echter een nieuwe speler op de markt die de laatste jaren veel besproken wordt als mogelijk de beste lotion tegen haarverlies. Het is een relatief nieuw product, waardoor er helaas nog niet veel medische studies zijn gedaan. Maar tot nu lijkt het erop dat deze lotion betere resultaten behaalt dan minoxidil.

Minoxidil was oorspronkelijk ontwikkeld als middel tegen hoge bloeddruk. Tijdens de wetenschappelijke experimenten bleek dat de proefpersonen ook extra haargroei ondervonden. Vervolgens werd minoxidil gepatenteerd als haargroei middel. Echter, het middel was daar oorspronkelijk nooit voor bedoeld. Hierdoor kent het middel ook veel bijwerkingen, waaronder het veranderen van de bloeddruk, irritatie rond de ogen, hoofdpijn, en zelfs hartproblemen. Dit geld met name voor vrouwen, maar ook mannen hebben soms last van deze bijwerkingen.

Vervolgens is Nanoxidil ontwikkeld op de basis van Minoxidil. Maar hierbij is het middel specifiek ontwikkeld met haargroei in gedachte. Het doel was om de haargroei maximaal te stimuleren met zo min mogelijk bijwerkingen. Hiermee zou een lotion gemaakt kunnen worden die nog effectiever is dan minoxidil, maar zonder de vervelende problemen. Wanneer je kijkt naar de structuur van de twee verschillende lotions zie je het verschil op een moleculair level. Nanoxidil heeft een groter moleculaire gewicht, waardoor de lotion beter wordt geabsorbeerd door de hoofdhuid. Zoals gezegd is het product nog niet zo lang op de markt, waardoor lange termijn studies nog ontbreken. De eerste klinische studies laten echter zien dat Nanoxidil significant minder bijwerkingen heeft terwijl het effectiever is in gebruik.

Nanoxidil resultaten