De juiste shampoo kiezen

Het kan lastig zijn om de juiste shampoo te kiezen voor jouw type haar. Wij hebben een lijstje samengesteld om dit proces voor jou makkelijker te maken. Kies hieronder welke beschrijving het beste bij jouw type haar past en scroll vervolgens naar onder voor een aantal aanraders.

Welke type haar heb jij?

a) Droog en futloos haar, kan wel wat volume gebruiken.
b) Moeilijk beheersbaar en beinvloed door regen, vocht of centrale verwarming.
c) Uitgedroogd haar door de zomer; door zon, zee en chloorwater.
d) Lang haar, maar breekt makkelijk en heeft gespleten haarpunten
e) Futloos, heeft zijn pracht en praal verloren. Kan wel wat glans gebruiken.
f) Behandeld / Gekleurd haar.
g) Gevoelige hoofdhuid, bijvoorbeeld door allergenen of gevoeligheid voor bepaalde stoffen.
h) Dun haar met kale plekken. Last van haaruitval.

Welke shampoo moet ik kiezen?

A. Probeer een shampoo met veel volume, zoals de JASON Volume shampoo of de Toppik Shampoo.
De volume shampoo van JASON bevat tarwe eiwitten die de hele dag lang volume geven aan elke type haar.

B. Probeer een ‘smoothing’  shampoo, zoals de JASON Sea Kelp shampoo of de Ceramid Care tegen pluizig haar. De Sea Kelp shampoo bevat zeekelp dat vol zit met essentiële vetzuren. Deze zorgen voor hydratie en maken je haar zacht en beheersbaar. Ideaal wanneer je last hebt van pluizig of lastig beheersbaar haar. De toevoeging van bepaalde olie helpen tegen flyaways.

C. Probeer een hydraterende shampoo, zoals de JASON Aloe Vera shampoo of Giovanni voedende shampoo met Avocado. De Aloe Vera shampoo bevat maar liefst 84% organische aloe vera, dat helpt je haar te hydrateren. Dankzij spirulina wordt je haar zacht en soepel. Het voegt glans en beheersbaarheid toe.

D. Kijk eens naar een shampoo voor lang en sterker haar, zoals de JASON Jojoba Shampoo. Dankzij jojoba olie worden ook de punten van je haar goed verzorgd. Het bevordert bovendien haargroei dankzij de toevoeging van chamomile en grapefruit. Het is niet alleen geschikt voor degene die al lang haar heeft, maar ook wanneer je lang haar wilt groeien!

E. Een shampoo voor extra glans kan wonderen doen voor jou. Denk aan de JASON Abrikoos shampoo of de Ceramid Care Clarifying shampoo. De toevoeging van abrikoos olie geeft je huid een mooie glans; en het helpt je haar te stralen. Het maakt de haren soepel waardoor het licht prachtig wordt gereflecteerd.

F. Wanneer je je haar gekleurd hebt is het ook om een shampoo te gebruiken die hier speciaal voor geschikt is. Bijvoorbeeld SWELL Shampoo is uitermate geschikt hiervoor. De toevoeging van Henna zorgt ervoor dat de haarkleur minder snel vervaagt en mooi en overtuigend blijft.

G. Last van gevoelige huid? Probeer een shampoo met zo min mogelijk toevoegingen, zoals een parfumvrije shampoo. Deze producten worden speciaal ontwikkeld voor een gevoelige hoofdhuid, zijn vaak extra mild en bevat niks wat niet nodig is.

H. Kies voor een shampoo met ingrediënten die de haargroei bevorderen en zorgen voor een optimale conditie van de hoofdhuid. Kijk eens bij onze shampoo’s tegen haaruitval voor enkele aanraders.


Hopelijk hebben we je een beetje geholpen met het kiezen van de juiste shampoo. Ben je nog steeds aan het twijfelen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Welke shampoo past bij jou