Haar verzorgen op vakantie

Op vakantie is het flink genieten, maar je haar krijgt het wel te verduren. Zon, zee, strand, chloor. Allemaal effecten die jouw haar beschadigen en kwetsbaar maken. Houdt je haar schitterend en sterk met deze 10 vakantietips:

  1. Voorbereiding! Voorkomen in plaats van genezen. Door de blootstelling van je haar aan de zon droogt het snel uit. Haarpunten die al droog waren worden kwetsbaar en breken af. Voldoende hydrateren voordat je de zon in gaat.
  2. Gebruik een goed masker voor je haar voordat je op vakantie gaat. Een uitstekende keuze is het prijs winnende Swell haarmasker.
  3. Die heerlijke zwembaden bevatten veel chloor; en dat is slecht voor je haar. Wanneer je van tevoren een goede conditioner gebruikt neemt je haar goede ingrediënten van je conditioner op in plaats van het agressieve chloor.  Hiermee voorkom je dat deze schadelijke delen in je haar komen.
  4. Extra tip: Maak je haar nat met schoon water voordat je in het chloorwater gaat.
  5. Je haar wordt lichter in de zon; in het bijzonder wanneer je je haar gekleurd hebt. Houdt hier van te voren rekening mee en neem wellicht een tintje donkerder dan gebruikelijk.
  6. Voorkom producten met siliconen, al hoeven we dit eigenlijk niet meer te zeggen. Deze siliconen geven een kunstmatige glans aan het haar, maar voorkomen dat de goede ingrediënten van een conditioner worden opgenomen. Het creëert als het ware een laagje, waardoor je haar snel uitdroogt.
  7. Raar maar waar, wanneer jij het warm hebt zal je hoofdhuid ook warm zijn, en die mooie golf in je haar al snel verdwijnen. Houdt tijdens het fohnen je polsen enkele seconden onder het koude water. Hiermee koelt je lichaam binnen een paar seconden af. Geloof je het niet? Stylisten gebruiken dit over de hele wereld gedurende fotoshoots.
  8. Maak je kapsel af door na het fohnen een beetje droogshampoo aan te brengen, zoals de Swell droogshampoo met uniek spray systeem. Hiermee voorkom je dat olie en zweet in je haar komt waardoor je kapsel langer in model blijft.
  9. Gebruik UV bescherming voor je haar.
  10. Ga voor bescherming in stijl met de nieuwe sjaaltjes, boordevol kleur en perfect om je haar onder te beschermen. Onthoud: je haar krijgt voeding van binnenuit. Het dragen van een pet of hoed kan dus geen kwaad voor je haar.

Nog meer informatie? Kijk ook eens naar onze gouden tips voor mooi haar of onze pagina over haarverzorging.

Haarverzorging op vakantie

Oorspronkelijke tekst door Andrew Bidwell, een van de meest bekende stylisten uit Londen.