Anti-roos Shampoo

Hoewel het niet veel besproken wordt, heeft vrijwel iedereen ergens in zijn of haar leven last van roos.

Roos ontstaat wanneer de hoofdhuid te vaak wordt vernieuwd. Hierbij wordt er te veel ‘Sebum’ aangemaakt dat zorgt voor de bekende witte schilfers. Sebum is een natuurlijke olie, die helpt om de hoofdhuid gezond te houden. Wanneer er echter te veel wordt geproduceerd blijven witte (huid)schilfers achter de op de hoofdhuid en haren die zichtbaar zijn van buitenaf. Roos is niet schadelijk voor je haar, maar kan wel heel vervelend zijn. Buiten het cosmetische effect kan het ook jeuken en zorgen voor een geïrriteerde huid. Wanneer je last hebt van roos zal niet elke shampoo hier tegen werken. Simpelweg vaker je haar wassen is in dit geval niet effectief, je hebt een speciale anti-roos shampoo nodig.

Naast een goede shampoo tegen roos adviseren wij om je haar niet te warm te wassen, dit kan de hoofdhuid irriteren waardoor meer sebum wordt aangemaakt. Daarnaast kan overmatig gebruik van styling tools (stijltang, fohn) ook roos versterken. Probeer deze items daarom met mate te gebruiken.

Dandrene anti roos shampoo

Deze hoogwaardige shampoo van DS Laboratories bevat speciale ingrediënten die roos tegen gaan.

  • Vermindert schimmels die roos aanmaken (anti roos)
  • Vermindert de olie op de hoofdhuid die de schimmels voeden
  • Voedt het haar en de hoofdhuid met amino zuren
  • Vermindert ontstekingen en jeuk

JASON Anti Roos 2 in 1

Deze shampoo van JASON is 2 in 1, en wast niet alleen je haar maar verzorgt ook nog je hoofdhuid. Het actieve ingredient pyrthion zink beheerst roos, waardoor schilfers en jeuk verleden tijd zijn. Tarweproteïne versterkt het haar terwijl voedende jojoba-olie zorgt voor zachtheid en beheersbaarheid.

Het merk Jason® bestaat al sinds 1959. Het was een van eerste producenten die natuurlijke producten aanbood zonder agressieve chemicalien. Al meer dan 50 jaar staat dit merk voor no-nonsense, natuurlijke producten die ook nog erg goed werken. De producten bevatten geen petrolatim, sodium lauryl of laureth sulfate (SLS) en geen parabenen. De producten worden niet getest op dieren.