Vitamine voor gezond haar

Om het haar gezond en sterk te houden is het belangrijk om de noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Met ons alsmaar veranderende dieet is het soms lastig om deze belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen, wat allerlei soorten problemen kan veroorzaken.

Het gebrek aan bepaalde vitamine kan zorgen voor broos en breekbaar haar dat snel beschadigd. Daarnaast kan het haaruitval veroorzaken en ervoor zorgen dat het haar sneller dun wordt. Met de juiste voedingsstoffen kan het haar weer sterker groeien met meer volume en glans.

Eerder schreven wij al een artikel over Gezonde voeding voor je Haar. Op deze pagina praten we meer over vitamine en supplementen voor gezond haar.

Gezond haar

Welke vitamine is goed voor je haar?

Een gezond en gebalanceerd is belangrijk voor een gezond lichaam, en zo ook voor je haar. Hoewel er niet 1 super vitamine is te noemen, zijn er wel een aantal die direct gelinkt zijn aan gezond haar. Een tekort aan Vitamine C kan zorgen voor droog en slap haar. Een tekort aan zink en ijzer is gerelateerd en haaruitval. Omega 3 vetzuren kunnen helpen om de hoofdhuid gezond te houden wat helpt bij sterker haar met meer glans. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken, minimaal 1.5 liter per dag.

Haargroei Pillen

Mocht jij niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgen dan kan dit zelfs bijdragen aan haaruitval. Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet en probeer alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan kan het helpen om haar pillen in te nemen. Deze vitamine tabletten zijn speciaal ontwikkeld om het haar te ondersteunen en weer gezond en sterk te maken. Vaak is een combinatie van diverse ingredienten die helpen om de hoofdhuid te verbeteren, het haar weer dikker te maken met meer volume, en eventueel de oorzaken van haaruitval te verminderen. Onze meest populaire tabletten van dit moment zijn de Foligain Haargroei Capsules.

De oorzaak van haaruitval

Haaruitval wordt voor het grootste deel veroorzaakt door DHT, een agressief hormoon dat ervoor kan zorgen dat de haarzakjes kleiner worden en uiteindelijk zelfs afsterven. Onder een lichamelijk enzym 5-alfa-reductase wordt testosteron omgezet naar DHT. De meeste supplementen verminderen deze omzetting, of gaan de hoeveelheid vrije DHT tegen. Wanneer DHT wordt verminderd is de kans op haaruitval ook kleiner.

Foligain haargroei capsules

Deze Haargroei Capsules van Foligain hebben niet alleen de noodzakelijke vitaminen en voedingsstoffen, ze bevatten ook nog eens ingrediënten die de oorzaak van erfelijke haaruitval tegen gaan. Uitermate geschikt voor mensen die last hebben van erfelijke haaruitval en hier iets tegen willen doen. Zo bevatten ze Saw Palmetto wat direct gelinkt is met een afname van haaruitval dankzij de onderdrukking van DHT, een sterk hormoon dat haaruitval veroorzaakt. Nadat DHT geblokkeerd is en haaruitval vermindert wordt, helpen ze de juiste voedingsstoffen te leveren om de haarzakjes weer nieuw leven in te blazen.