Shampoo is de basis van een goede verzorging van je haar. Het maakt je haar schoon, geeft de nodige voedingsstoffen aan je hoofdhuid en zorgt ervoor dat deze beschermd wordt. Helaas zijn er een heleboel shampoo’s die dit niet doen of maar in beperkte maten. In onderstaand overzicht vind je onze shampoo’s tegen haaruitval op een rijtje.

Wat is een goede shampoo tegen haaruitval?

Een shampoo tegen haaruitval bevat bepaalde ingrediënten die wetenschappelijk bewezen zijn om haargroei te bevorderen en haaruitval te verminderen. Deze haargroei stimulerende stoffen zijn onder andere Niacine, Caffeine, Biotine, Koper peptiden en Procyanidine. Deze ingrediënten kunnen een positief effecten hebben op de haarzakjes en helpen om het een goede haargroei shampoo te maken. Naast het bevorderen van haargroei helpen ze vaak ook om schadelijke effecten van DHT tegen te gaan. Door dit hormoon te verminderen wordt het haarverlies ook vermindert. Een derde werking is het verbeteren van de doorbloeding van de hoofdhuid. Hierdoor krijgen de haarzakjes alle essentiële voedingsstoffen voor optimale haargroei.

Naast de positieve ingrediënten is het ook belangrijk om te kijken welke ingrediënten er juist niet in moeten zitten. Let met name op stoffen die de hoofdhuid kunnen irriteren, uitdrogen en beschadigen. Een veel voorkomende ingrediënt is SLS. Dit is een agressief reinigingsmiddel dat je helaas terugvind in het merendeel van de shampoo’s. Wanneer dit op de hoofdhuid wordt gebruikt zullen de essentiële oliën ook verdwijnen, waardoor de huid kwetsbaar blijft. Dit kan zorgen voor verminderde haargroei, meer irritaties en een jeukerig gevoel.

Een goede shampoo helpt om je hoofdhuid gezond te houden waardoor de haarzakjes in optimale conditie blijven. Vaak helpen deze shampoo’s ook nog mee om je haar veel volume te geven, waardoor je dunne haar weer beter dekkend wordt. Dit bericht gaat specifiek over haargroei shampoo’s. Wij hebben ook een algemeen bericht over wat een goede shampoo is.

Beste shampoo tegen haaruitval

Revita Shampoo

Ongekend populair. Revita Shampoo is al jaren lang onze meest verkochte shampoo tegen haaruitval. Een combinatie van wetenschappelijk bewezen ingrediënten die haargroei bevorderen en het ontbreken van schadelijke ingrediënten maken dit een zeer goede shampoo.

 • Bevat onder andere Rooibos, MSM en Biotine.
 • Met Apple Polyphenol, een ingredient dat uit onderzoek maar liefst 200% effectiever blijkt dan Minoxidil.
 • Voedt de haarzakjes waardoor de haargroei bevordert wordt.
 • Caffeine en carnitine zorgen voor een betere opname.
Revita Shampoo beste shampoo in 2017

Neofollics Shampoo

Nieuw in ons assortiment, deze Neofollics shampoo is ontwikkeld in Nederland. Ze baseren hun ingrediënten op de laatste medische en cosmetische onderzoeken; en doen daarnaast ook nog hun eigen onderzoek.

 • Haargroei stimulerend
 • Bevat 1% Piroctone Olamine
 • Zeven krachtige planten extracten
 • Arganolie en Akkermuntolie voor het verzorgen van de hoofdhuid en het haar
Neofollics Shampoo

Revivogen

Revivogen shampoo richt zich op de directe oorzaak van haaruitval op cel en moleculair niveau. Zijn sterke kant is dat het zich richt op natuurlijke ingrediënten die je haar jong en sterk houden.

 • Gaat haaruitval tegen
 • Vermindert DHT
 • Gebruikt de kracht van de natuur
 • Maakt de hoofdhuid schoon, vermindert jeuk en versterkt het haar.
 • Bevat Saw Palmetto, Jojoba en Niacine.
Revivogen

Foligain Shampoo

Foligain is het afgelopen jaar ontzettende gegroeid. Hun reeks van producten krijgt steeds meer gebruikers, en hun Foligain Trioxidil shampoo is daar een voorbeeld van.

 • Gerichte anti-haaruitval shampoo speciaal voor mannen
 • Diepe reiniging met stimulerende bio-actieve stoffen
 • Bevat 2% Trioxidil dat de haaruitval op 3 manieren aanpakt
 • Resulteert in dikker en voller haar
 • Met klinisch bestudeerde ingrediënten
 • Geen parabenen, sulfaten of ftalaten

Belangrijkste ingrediënten shampoo tegen haaruitval

Hierboven gaven we een kort overzicht van de belangrijkste ingrediënten. Hier geven wij extra informatie zodat je precies weet wat ieder ingrediënt doet.

Biotine

Biotine is ook wel bekend als vitamine B8. Wanneer de normale haargroei verstoord is kan Biotine helpen deze te herstellen de haargroei te bevorderen. Het speelt een cruciale rol in de structuur van de haarzakjes.

Saw Palmetto

Saw Palmetto is in Nederland ook bekend als Zaagpalm. Dit ingredient kan de 5AR-reductase blokkeren. Dit proces is verantwoordelijk voor de voming van DHT. Door dit proces te blokkeren kan dus ook de vorming van DHT worden geblokkeerd. Lees meer over de schadelijke effecten van DHT.

Caffeine

Dit ingredient komt steeds vaker voor in shampoo’s tegen haaruitval. Het bevordert de lengte van de haarschacht en zorgt ervoor dat de haren langer in de groeifase blijven. Hierbij kan caffeine een rol spelen om de negatieve effecten van DHT en testosteron te verminderen. Overigens heeft het geen zin om nu extra veel koffie te gaan drinken, omdat deze dosis veel te laag is. De beste manier is om het direct op de hoofdhuid aan te brengen in vorm van een shampoo of lotion.


Heb jij na het lezen van deze tekst nog vragen?
Neem gerust op met onze klantenservice.
We zijn 7 dagen per week bereikbaar via e-mail en Facebook.