Saw Palmetto

Saw Palmetto is een natuurlijk middel tegen haaruitval. In Nederland is het ook bekend als Zaagpalm. Het groeit in de palmen van Amerika. Het middel is de laatste jaren populair geworden wegens zijn medische werking, waaronder de mogelijkheid om kaalheid te verminderen. Daarnaast heeft een gunstige werking op acne, kan het de kwaliteit van het mannelijke zaad bevorderen en kan het het libido verhogen (Wikipedia).

Saw palmetto tegen haaruitval

Saw Palmetto wordt al eeuwenlang gebruikt door lokale groepen in Zuid-Amerika. Niet zo lang geleden werd door de Westerse wereld ontdekt dat zaagpalm een gunstig effect heeft op haargroei; het kan haaruitval stoppen en het bestaande haar weer sterk maken.

De inname van zaagpalm kan er namelijk voor zorgen dat DHT vermindert wordt, wat bij erfelijke haaruitval de belangrijkste oorzaak is van kaalheid. Deze reductie in DHT is te danken aan de inhibitie van 5-alpha-reductase (5AR). Het blijkt dat DHT werkt op beide vormen van 5AR.  Helaas bestaan er nog geen grootschalige studies naar de effecten van saw palmetto op haaruitval, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. De werking wordt vaak vergeleken met finasteride, en veel mensen gebruikt saw palmetto dan ook als alternatief voor finasteride. Saw Palmetto zou effectief moeten zijn tegen kaalheid bij zowel mannen als vrouwen.

Waar komt Saw Palmetto vandaan

Dit ingredient wordt gewonnen uit kleine palmen (zaagpalm) die groeien in het zuidoosten van Amerika. Uit deze plant worden de serenoa repens gehaald, die boordevol vetzuren en plantsterolen zitten. De plant is ongeveer 3 meter hoog en groeit alleen in warme klimaten.

Bijwerkingen Saw Palmetto

Dit middel komt in de vrije natuur voor. De kans op bijwerkingen is zeer klein. Enkele mensen kunnen last hebben van allergische reacties, die verdwijnen wanneer men stopt met het middel. Ook verlagen van de hoeveelheid lijkt effectief voor het verminderen of stoppen van bijwerkingen. Indien het op een lege maag wordt genomen kan het ook de maagwand stimuleren. Het wordt aangeraden om het in te nemen bij een maaltijd, indien mogelijk in de ochtend of middag (al is de avond ook prima).Wij adviseren om het gebruik van saw palmetto altijd met je huisarts te bespreken.

Saw Palmetto komt bij ons voor in een aantal producten die helpen om haaruitval te verminderen. Samen met een combinatie van andere ingrediënten kunnen hiermee mooie resultaten behaald worden. Onze meest populaire producten met zaagpalm zijn Foligain Capsules en NeoFollics tabletten.