Low Level Laser Therapie

Low Level Laser therapie (LLLT) is een behandeling waarbij de hoofdhuid wordt bestraald met specifieke lasers. Het gaat hier om lasers met weinig energie in een specifieke golflengte. Deze lasers kunnen de haarzakjes stimuleren maar niet beschadigen. Het gaat om een range van 0.1 tot 0.3 mW. De golflengte is zo gekozen dat deze niet door water wordt geabsorbeerd. Dit komt overeen met een rode kleur.

Low Level Laser therapie is ook wel bekend als Cold Laser therapie. Omdat de lasers van lage energie zijn komt er geen warmte vrije en wordt er gesproken over cold laser. Een LLLT behandeling is volledig pijnloos en kan niet gevoeld worden. Er is geen warmte of geluid.

Gedurende een LLLT behandeling worden verschillende lasers op de hoofdhuid gericht. Deze energie wordt dan opgenomen door de hoofdhuid en de haarzakjes. Dit rode en infrarode licht bevordert de hergroei van de onderliggende cellen. Hierbij worden beschadigde cellen hersteld en andere cellen extra gestimuleerd. LLLT zorgt voor een betere bloedcirculatie in het behandelde gebied. Wanneer je LLLT op de hoofdhuid gebruikt zal de doorbloeding verbeteren waardoor haarzakjes belangrijke voedingsstoffen en zuurstof kunnen krijgen. Dit kan leiden tot gezondere en sterkere haren.

Laserband

Wegens het veilige en pijnloze karakter van LLLT kan deze behandeling makkelijk thuis uitgevoerd worden. De meest bekende producten zijn van het merk Hairmax, en hun nieuwste uitvinding is de Laserband 82. Met deze band kun je makkelijk jouw hoofdhuid behandelen met 82 lasers. Het fijne aan deze laserband is dat hij erg snel en makkelijk is in gebruik. Net als een laserhelm kun je deze band opzetten om de behandeling uit te voeren.

Laserkam

De laserkam was eigenlijk de eerste LLLT behandeling voor thuis. Het is een compact formaat, bevat enkele laser diodes en kan makkelijk thuis gebruikt worden. De laserkam was het eerste middel op de markt dat door de FDA erkend wordt als haargroei middel.  Op dat moment waren pas 2 andere middelen officieel erkend, dus dit was een echte doorbraak.

Voordelen LLLT behandeling

Een Low Level Laser behandeling kan makkelijk en snel thuis uitgevoerd worden. Het is een FDA-goedgekeurd haargroei middel. Dit betekend dat de efficiëntie en werking wetenschappelijk is aangetoond. Bij het kopen van een LLLT apparaat is de investering wat groter, maar vervolgens is het volledig gratis. Wanner je een Lotion tegen haaruitval gebruikt is de eerste investering kleiner, maar moet je deze wel steeds doen. LLLT koop je eenmalig en kun je vervolgens blijven gebruiken.

Low Level Laser Therapie heeft geen bijwerkingen.

Resultaten LLLT

Er zijn vele onderzoeken uitgevoerd over de resultaten van Low Level Laser Therapy. Het is hiermee ook een van de weinige behandelingen die goedgekeurd is voor de behandeling van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen. Uit klinische studies blijkt dat maar liefst 93% van de gebruikers positieve resultaten behaald na enkele maanden. Zo is er een toename van het aantal haren en is ook de dikte van het haar toegenomen. Mocht je meer informatie willen dan hebben wij een speciale pagina over de resultaten van een lllt behandeling.

hairmax resultaten

Low Level Laser Therapy na een Haartransplantatie

Het gebruik van een LLLT apparaat kan flink helpen bij de genezing na een Haartransplantatie. Het zal niet alleen helpen bij het versterken van de haarzakjes, maar zal ook de genezing van de wondjes een stuk versnellen. LLLT werd oorspronkelijk met name toegepast voor het behandeling van wonden, en met name na de 2e wereldoorlog is de toepassing van dit gebruik flink gegroeid. LLLT helpt om de wondgenezing te versnellen waardoor de wonden sneller dicht gaan en mooier genezen, met minder kans op ontstekingen. In het geval van een haartransplantatie zorgt dit ervoor dat de haarzakjes sneller vasthechten waardoor de kans op het verlies van grafts afneemt. Door het genezingsproces te versnellen loop je dus minder risico op het verlies van grafts en kun je sneller verder gaan met je reguliere behandeling zoals shampoo’s of lotion. Bij het gebruik van bovendien zullen de talgklieren van de mee getransplanteerde haartjes overigens sneller herstellen, waardoor er een minder droge huid ontstaat voor een prettiger gevoel.

 

Veel gestelde vragen over HairMax

De laatste jaren zijn LLLT behandeling en de bijbehorende HairMax apparaten flink in populariteit gegroeid. Omdat we hier steeds vaker vragen over krijgen zetten we op deze pagina een aantal van de meest voorkomende vragen op een rijtje.

Hoe kan het dat de HairMax apparaten het haren helpen groeien?
De apparaten maken gebruik van Laser Phototherapy. Deze lasers leveren zichtbaar rood licht direct op de hoofdhuid. Dit licht heeft een therapeutische werking, waarbij de haarzakjes energie ontvangen. Deze energie stimuleert groeifactoren van het haar, waardoor de groei fase van het haar verlengd wordt en de natuurlijke haar cyclus hersteld wordt. Dit resulteert in nieuwe haargroei met verhoogde dichtheid met meer dikte.

Ik merk pas net dat mijn haar begint uit te dunnen. Moet ik nu al starten met een behandeling?
Het beste is om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen. Haaruitval wordt na verloop van tijd alleen maar erger en hoe sneller je erbij bent hoe beter de resultaten zijn. Wanneer je er niks aan doet zal het haar langzaam slechter worden.

Is er ook wetenschappelijk bewijs dat HairMax werkt?
HairMax is de leider op het gebied van Laser haargroei producten. Al hun producten zijn uitgebreid klinisch getest op zowel mannen als vrouwen. Om dit kracht bij te zetten werd de stimulatie van haargroei in maar liefst zeven klinische studies bewezen. HairMax was het eerste apparaat dat een medische goedkeuring kreeg van de FDA voor verhoogde haargroei.

Wat zijn de verschillende HairMax modellen?
Alle apparaten bevatten dezelfde type LLLT lasers met dezelfde golflengte. Deze golflengte is de meest effectieve behandeling om haaruitval te behandelen. Het verschil tussen de modellen zit hem met name in de behandeltijd en het gebruikersgemak. Een laserkam moet worden vastgehouden terwijl een laserband op de hoofdhuid kan rusten.