Low Level Laser Therapie

Low Level Laser therapie (LLLT) is een behandeling waarbij de hoofdhuid wordt bestraald met specifieke lasers. Het gaat hier om lasers met weinig energie in een specifieke golflengte. Deze lasers kunnen de haarzakjes stimuleren maar niet beschadigen. Het gaat om een range van 0.1 tot 0.3 mW. De golflengte is zo gekozen dat deze niet door water wordt geabsorbeerd. Dit komt overeen met een rode kleur.

Low Level Laser therapie is ook wel bekend als Cold Laser therapie. Omdat de lasers van lage energie zijn komt er geen warmte vrije en wordt er gesproken over cold laser. Een LLLT behandeling is volledig pijnloos en kan niet gevoeld worden. Er is geen warmte of geluid.

Gedurende een LLLT behandeling worden verschillende lasers op de hoofdhuid gericht. Deze energie wordt dan opgenomen door de hoofdhuid en de haarzakjes. Dit rode en infrarode licht bevordert de hergroei van de onderliggende cellen. Hierbij worden beschadigde cellen hersteld en andere cellen extra gestimuleerd. LLLT zorgt voor een betere bloedcirculatie in het behandelde gebied. Wanneer je LLLT op de hoofdhuid gebruikt zal de doorbloeding verbeteren waardoor haarzakjes belangrijke voedingsstoffen en zuurstof kunnen krijgen. Dit kan leiden tot gezondere en sterkere haren.

Laserband

Wegens het veilige en pijnloze karakter van LLLT kan deze behandeling makkelijk thuis uitgevoerd worden. De meest bekende producten zijn van het merk Hairmax, en hun nieuwste uitvinding is de Laserband 82. Met deze band kun je makkelijk jouw hoofdhuid behandelen met 82 lasers. Het fijne aan deze laserband is dat hij erg snel en makkelijk is in gebruik. Net als een laserhelm kun je deze band opzetten om de behandeling uit te voeren.

Laserkam

De laserkam was eigenlijk de eerste LLLT behandeling voor thuis. Het is een compact formaat, bevat enkele laser diodes en kan makkelijk thuis gebruikt worden. De laserkam was het eerste middel op de markt dat door de FDA erkend wordt als haargroei middel.  Op dat moment waren pas 2 andere middelen officieel erkend, dus dit was een echte doorbraak.

Voordelen LLLT behandeling

Een Low Level Laser behandeling kan makkelijk en snel thuis uitgevoerd worden. Het is een FDA-goedgekeurd haargroei middel. Dit betekend dat de efficiëntie en werking wetenschappelijk is aangetoond. Bij het kopen van een LLLT apparaat is de investering wat groter, maar vervolgens is het volledig gratis. Wanner je een Lotion tegen haaruitval gebruikt is de eerste investering kleiner, maar moet je deze wel steeds doen. LLLT koop je eenmalig en kun je vervolgens blijven gebruiken.

Low Level Laser Therapie heeft geen bijwerkingen.