Lotion tegen haaruitval

Haaruitval kan op meerdere manieren behandeld worden. Zo kun je haargroei stimuleren met een shampoo voor haargroei, met vitamines en tabletten, maar ook met een Lotion. Zo een Lotion tegen haaruitval is een vloeistof die je dagelijks op de hoofdhuid aanbrengt.

Lotions zijn erg effectief omdat ze lang de tijd hebben om goed in te trekken in de hoofdhuid. Hier kunnen ze hele dag hun werk doen. Hierbij worden ingrediënten direct op de haarzakjes aangebracht, waardoor het een meer lokaal effect is dan bijvoorbeeld een supplement. De vloeistof wordt aangebracht op de hoofdhuid, en trekt vervolgens meestal binnen 1 tot 3 uur in de hoofdhuid waarna het de haarzakjes bereikt. Hier kan het dan de haargroei bevorderen en de haaruitval verminderen.

Haarlotion tegen Haaruitval

De meeste lotions richten zich erop om de grootste oorzaak van erfelijke haaruitval tegen te gaan: DHT. Erfelijke haaruitval ontstaat wanneer testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron. Dit krachtige hormoon valt de haarzakjes aan en zorgt dat de haren uitvallen. Wanneer DHT wordt verminderd zal ook de haaruitval verminderen. Een lotion kan helpen om de omvorming van DHT tegen te gaan, maar ook om de vrije DHT te verminderen.

Naast dit effect bevatten de meeste lotions ook stoffen die helpen om de haargroei te bevorderen. Denk aan Biotine, Niacine, Caffeine en nog veel meer mogelijke stoffen die zijn aangetoond om te helpen de haargroei te verstevigen. Dankzij deze haargroei stimulerende ingrediënten blijven de haren langer in de groeifase. Hierdoor worden ze dikker, en vallen er minder haren uit.

Met een lotion pak je de haaruitval dus op twee manieren aan. Door enerzijds het verlies van haren te beperken, en anderzijds de haren sterker en sneller te laten groeien.

Moet ik een Lotion tegen Haaruitval gebruiken?

Het is verstandig om een lotion te gebruiken wanneer jij merkt dat je haar dunner aan het worden is, en je hier graag iets tegen wilt doen. Hoe sneller je handelt hoe effectiever de behandeling. Wanneer je langer wacht zal het moeilijker zijn om de uitgevallen haren terug te laten groeien, al zijn er nog steeds mooie resultaten mogelijk. Een Haargroei Stimulerende Lotion kan gebruikt worden op zichzelf, maar is nog sterker wanneer het wordt gecombineerd met een goede shampoo en met een voedingssupplement. De combinatie van deze drie middelen zorgt vaak voor de best resultaten.

Heb jij nog niet duidelijk last van dunner wordend haar maar wil je toch jouw haar in optimale conditie houden dan is een lotion niet direct nodig. Het is wel verstandig om met een passende shampoo te beginnen, eventueel gevolgd door een conditioner. Houd jouw haar goed in de gaten en wanneer je ziet dat het toch dunner wordt wacht dan vooral niet te lang maar onderneem meteen actie.

De resultaten van een Lotion zijn meestal na 3 tot 6 maanden zichtbaar. Houdt er rekening mee dat haren maar langzaam groeien, daarom hoef je ook maar af en toe naar de kapper. Een lotion zal dus niet opeens voor meer haar zorgen, maar zal helpen om de groeifase te bevorderen en het haar te behouden. Na ongeveer 12 tot 18 maanden zal het merendeel van het effect behaald zijn. Je kunt nu inschatten welk resultaat je kunt betalen. Het is belangrijk om de lotion te blijven gebruiken om dit resultaat te behouden.

Lotion gebruiken

Bij het gebruik van de lotion is het belangrijk dat deze onderdeel wordt van een vast ritme. Liefst breng je de vloeistof twee keer per dag aan, één keer de ochtend en één keer in de avond; al is dit niet perse noodzakelijk. Wanneer je dit twee keer per dag aanbrengt worden de effecten gemaximaliseerd en kan de lotion optimaal zijn werk doen.

Het is handig om dit op vaste tijdstippen te doen, bijvoorbeeld iedere keer wanneer je je tanden hebt gepoetst. Wanneer je dit onderdeel maakt van jouw routine denk je er na een tijdje niet meer over na. Het is overigens niet erg om dit tijdstip een beetje te fluctueren of om af en toe een keer over te slaan. Dit zijn richtlijnen voor optimale resultaten, maar je kunt daar gerust wat in schuiven.

Lotion aanbrengen

Wanneer je de Lotion voor de eerste keer wilt aanbrengen kan het even wennen zijn. Sommige gebruikers ervaren het als vettig of juist als erg vloeibaar. Vaak is het een kwestie van wennen en na een paar keer aanbrengen merk je dat je er al snel handig in wordt. De lotion dient aangebracht te worden op de hoofdhuid, en dus niet op de haren zelf. Dit komt omdat de vloeistof moet intrekken in de hoofdhuid waar de haarzakjes zitten, en niet in de haren zelf. Het kan geen kwaad als het in de haren komt, maar het zal ook geen gunstige effecten hebben. Om dit te voorkomen is het handig om een scheiding in je haar te maken waartussen je de vloeistof aanbrengt. Eventueel kun je ook meerdere scheidingen aanmaken.

Iedere lotion heeft een andere dosering en het is belangrijk dat je het advies volgt. Wij adviseren op iedere productpagina over de ideale hoeveelheid. Wanneer je hier meer van gebruikt zul je waarschijnlijk niet betere resultaten behalen dan bij de aangeraden hoeveelheid, en op die manier is het dus zonde van de lotion. Breng de lotion aan op de plekken waar het haar dunner wordt en waar kale plekken zich tonen. Hoe meer je het op de plek aanbrengt hoe effectiever het zal werken. De lotion zal zich onder de huid vaak nog wat verspreiden zodat het een iets breder effect heeft. Masseer de vloeistof in met je vingertoppen. Gebruik nooit je nagels omdat dit de hoofdhuid kan beschadigen. Laat de vloeistof nu enkele minuten intrekken voordat je het gaat stylen. Het wordt aangeraden om minimaal drie uur te wachten voordat je je haar wast, om te voorkomen dat de lotion ook wordt weggewassen.

Lotion Haartransplantatie

Ook na een Haartransplantatie wordt het vaak aangeraden om een Lotion te gebruiken die kan helpen de nieuwe haartjes sterker te maken. Volg hierbij het advies dat jij van je chirurg krijgt. Hoewel de meeste lotions niet irriterend zijn is het na een haartransplantatie wel even opletten. Je kunt dit zien als allemaal kleine wondjes op de hoofdhuid die eerst moeten genezen alvorens je de vloeistof kunt aanbrengen.

Nadat je genezen bent van de haartransplantatie kan Lotion helpen om de getransplanteerde haartjes te behouden. Het is een soort boost om de nieuwe haartjes te laten groeien en behouden. Op die manier kan schockloss voorkomen worden en zullen de haartjes sneller in de groeifase belanden.  Overleg met jouw chirurg welk product hij of zij adviseert.

Beste Lotion tegen Haaruitval

Wanneer je kiest voor een Lotion om haargroei te bevorderen heb je een aantal mogelijkheden. Hieronder zet wij de producten die wij te koop hebben op een rijtje:

Nanoxidil

Waarschijnlijk het meest gebruikt middel tegen haaruitval. Nanoxidil is een vloeistof die je dagelijks op de hoofdhuid aanbrengt, waarbij het lokaal de haarzakjes stimuleert en haargroei bevordert. Je hoeft hiervoor dus geen pillen in te nemen maar brengt de vloeistof direct aan op de plek van haaruitval. Nanoxidil is effectief op zowel de inhammen als op de kruin. Nanoxidil wordt gezien als de opvolger van Minoxidil en heeft bij velen tot goede resultaten geleid. Je kunt kijken naar dit artikel voor meer informatie over Nanoxidil, of naar de productpagina van Nanoxidil.

Spectral DNC-S

Deze lotion wordt door DS Laboratories omschreven als de meest geavanceerde lotion tegen haaruitval, en is met name bedoeld voor mensen die last hebben van vergevorderde haaruitval. De lotion zit in twee aparte flacons en wordt tijdens het aanbrengen gemengd voor maximale effectiviteit. Meer informatie vind je op de productpagina van Spectral DNC-S.

Foligain lotion

Het nieuwste ingredient van Foligain is een antwoord op de 5% nanoxidil lotion van DS Laboratories. Deze Foligain lotion met 10% trioxidil bevordert de haargroei en beloofd nog betere resultaten dan minoxidil. Wij hebben zowel de lotion voor mannen als voor vrouwen op voorraad. Wij hebben een aparte pagina met informatie over Trioxidil.

Neofollics Lotion

Ontwikkeld, bewezen en geproduceerd in Nederland. Dit merk van Nederlandse bodem is de laatste tijd enorm gegroeid en bestaan inmiddels uit een hele lijn van anti-haaruitval producten. Afgestemde shampoo, conditioner, lotion en tabletten helpen om de haargroei maximaal te bevorderen. Zie ook onze informatie over Neofollics.