Haaruitval door highlights en extensions

Het lijkt allemaal onschuldig, maar er komt steeds meer bewijs dat highlights en haar extensions haaruitval kunnen veroorzaken.

Deze twee methodes om het haar te stylen zijn de laatste jaren alsmaar meer populair geworden, mede omdat veel ‘tv-sterren’ hier gebruik van maken. Maar door veel en langdurig gebruik van highlights en extensions kun je last krijgen van kale plekjes of dunnen wordend haar. Het type haaruitval dat hierdoor veroorzaakt wordt heet ‘Traction alopecia‘, oftewel ‘trekkende haaruitval’. Het is letterlijk dat door het gewicht van de extensions je haar zwaarder wordt dan dat het gewend is, en daardoor de haarzakjes beschadigd.

Ook de ‘bekende sterren’ lijken er inmiddels onder te lijden, waaronder supermodel Naomi Campbell.

Omdat deze vorm van haaruitval nog zo onbekend is weten veel vrouwen niet waardoor het komt. Naarmate hun haar uitvalt gaan ze juist nog meer extensions gebruiken, wat de haaruitval alleen nog maar sterker maakt! Als je toch extensions gebruikt is het belangrijk om de status van je haar en hoofdhuid goed in de gaten te houden. Wanneer je er op tijd bij bent zal het meestal herstellen; maar als je het te laat ziet is het voor altijd beschadigd.

Haaruitval door extensions