Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval vormt bij veel vrouwen een serieus probleem. Bij mannen is kaalheid min of meer geaccepteerd in de maatschappij, maar bij vrouwen is dit veel minder het geval. Zelden tot nooit zie je een vrouw op straat met dunnen wordend haar; en de media helpt hier niet aan mee. Elke dag zien we tientallen reclames over het belang van mooi haar, over het gevoel dat het je geeft en dat ‘voller haar beter is’. Nergens wordt vermeld dat miljoenen vrouwen wereldwijd last hebben van haaruitval, en dat daar elke dag meer bijkomen.

Oorzaken van haaruitval vrouwen

Genetische factoren

haaruitval bij vrouwenDe meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is, net als bij mannen, erfelijke haaruitval. Deze genetische factor kan zowel van je vader als moeder afkomen. Haaruitval kan al op jonge leeftijd beginnen, vanaf ongeveer 20 jaar. Hoe eerder het start hoe erger het meestal uiteindelijk zal worden.

Het patroon van haarverlies bij vrouwen is echter wel anders dan bij mannen. Vrouwen krijgen meestal geen last van inhammen of een kale plek op de kruin, maar zien vooral een bredere scheiding. Deze vorm van haaruitval is bekend als alopecia androgenetica (AGA).

Ook kunnen vrouwen last krijgen van alopecia areata (AA). Bij deze vorm ontstaat vrij spontaan een kaal plekje/cirkel midden in het haar. Op dit moment is de precieze oorzaak helaas niet bekend. Vaak gaat het samen met eczeem of auto-immuunziekten. Het verloop is zeer lastig te schatten en kan op verschillende manieren verlopen. Gelukkig groeit het haar bij 80% van de gevallen na verloop van tijd (tot enkele jaren) weer terug.

Haaruitval bij vrouwen behandelen

Wat kun je doen bij haaruitval bij vrouwen? Gelukkig zijn er een aantal behandelingen en oplossingen voor vrouwen die last hebben van haaruitval.

NanoxidilNanoxidil

Nanoxidil is een doorontwikkelde vorm van minoxidil, en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Deze lotion is effectief op de gehele hoofdhuid, dus ook op het midden van het hoofd op de rond de inhammen. Omdat er geen bijwerkingen bekend zijn is dit middel uitermate geschikt voor vrouwen. Wij adviseren wel om extra op te letten dat de Nanoxidil niet op het gezicht komt, omdat dit kan leiden tot ongewenste haargroei.

 

Spectral CSFSpectral CSF

Dit product is speciaal gericht op haaruitval bij vrouwen. Het houdt rekening met de verschillende hormonen en factoren die hierbij een rol spelen. Zo gaat het veroudering van de haren tegen, voedt het de haarzakjes en is speciaal aangepast op het biologische patroon van vrouwen. Het verbeterd de samenwerking van de cellen in de hoofdhuid. Het is een lichte substantie die makkelijk is in gebruik. Speciaal voor vrouwen die merken dat hun haar dunner wordt.

Shampoo tegen vrouwelijke haaruitval

Een goede shampoo vormt de basis van een gezonde hoofdhuid; en is daarmee essentieel voor mooi en volume rijk haar. Wij adviseren altijd om een shampoo zonder SLS te gebruiken, specifiek voor jouw haartype. Een shampoo tegen haaruitval bij vrouwen is Revita Shampoo. Heb jij niet zozeer last van haaruitval maar wel erg dun haar, kijk dan eens naar onze SWELL volume shampoo voor meer volume en een gezonde hoofdhuid. Bij langer haar is het gebruik van conditioner onmisbaar. Deze helpt het haar in goede conditie te houden, vermindert gebroken punten en helpt het haar te hydrateren en soepel te houden. Het merk Foligain heeft onlangs Foligain Shampoo voor vrouwen gelanceerd. Deze richt zich specifiek op vrouwen, is geschikt voor de gevoelige hoofdhuid en is ideaal in combinatie met andere Trioxidil producten.

Vitamines tegen haaruitval bij vrouwen

Waar mannen ook finasteride kunnen gebruiken tegen haaruitval is dit officieel niet goedgekeurd voor vrouwen. Wel is het mogelijk om andere supplementen te nemen die het haar sterker kunnen maken en haaruitval kunnen verminderen of voorkomen. Supplementen kunnen helpen om de haargroei te bevorderen en haarverlies te verminderen. Vaak vind je ingrediënten zoals Saw Palmetto, Niacine en Vitamine b12 die allemaal helpen het haar in goede conditie te houden. Ons meest verkochte product is Foligain Haargroei Capsules. Hieronder zie je onze meest populaire supplementen bij vrouwelijke haaruitval.

Haaruitval bij vrouwen verbergen

Als de haaruitval te ver gevorderd is, of als de methodes niet werken kun je overwegen om de haaruitval te verbergen.

Met concealers kan een indrukwekkend verschil worden gemaakt, en bij veel mensen brengt dit een echte oplossing.  Als er wel nog haar is maar dit dun is geworden, kun je denken aan Concealers. Deze producten hechten aan het haar waardoor je haar direct een stuk dikker lijkt. Toppik haarvezels zijn perfect om dun haar te verbergen en direct een flinke boost te geven. Het is beschikbaar in meerdere kleuren zodat het altijd bij jouw haar past. Toppik bestaat ook in een handige spray om dun haar te verbergen, een soort haarlak met concealer in 1, waardoor de concealer nog makkelijker aan te brengen is. Een nieuw product op de markt is KMAX pasta, deze handige pasta breng je direct aan op de hoofdhuid waarbij de hoofdhuid dezelfde kleur krijgt als het haar, en daarom bijna niet meer zichtbaar is. Dit zijn drie verschillende methodes om dunner wordend haar te verbergen; ze kunnen ook door elkaar gebruikt worden.

Wanneer de haaruitval te ver is doorgezet en behandeling geen optie is, bestaan er ook prachtige haarwerken. Voor vrouwen kan dit een hele mooie oplossing zijn. Waar dit bij mannen vaak als raar wordt gezien, is het voor vrouwen heel normaal. De kwaliteit en professionaliteit hiervan verschilt. Mocht je op zoek zijn naar tips dan adviseren wij je eens te kijken op het haarweb forum.