Winkelmand

HaaruitvalHaarverzorging

Kapsel bij dun haar

By 4 oktober 2018 januari 20th, 2019 No Comments

Wanneer we ouder worden is het normaal dat ons haar veranderd. Zo trekt vanaf de pubertijd de haarlijn zich enigszins terug en is het normaal dat het haar dunner wordt over tijd. Verder zien we de natuurlijke ontwikkeling van grijze haren bij het ouder worden. Wanneer dit langzaam en ‘ natuurlijk’ verloopt zal dit meestal geen probleem vormen. Je hebt genoeg tijd om het juiste kapsel te vinden en vaak evolueert het kapsel vanzelf mee.

Wanneer je echter last hebt van haaruitval kan dit proces veel sneller gaan. In korte tijd kan het haar dun worden en kunnen kale plekken verschijnen. Het kan dan lastig zijn om een nieuw kapsel te vinden dat past bij dun haar. Wanneer de kaalheid zich snel inzet is acceptatie een eerste stap. Het is belangrijk om niet vast te houden aan het kapsel dat je vroeger altijd had, omdat dit waarschijnlijk niet meer zal lukken. Een tweede stap is de haaruitval onder controle krijgen. Denk hierbij aan een lotion of vitaminen die kunnen helpen om het haarverlies te verminderen.

Tips voor een kapsel bij dun haar mannen

Als je de juiste middelen gebruikt kun je de haaruitval afremmen, geheel stoppen en soms zelfs nieuw haar terug groeien. In de tussentijd is het belangrijk om een geschikt kapsel te nemen. Hier zetten wij enkele tips op een rijtje die kunnen helpen. Deze tips hebben met name betrekking op mannen. Eerder schreven wij al een artikel over het omgaan met dun haar.

Een kort kapsel

Het klinkt enigszins tegenstrijdig, maar wanneer je dun haar hebt is het verstandig om een lekker kort kapsel te nemen. Je natuurlijke instinct is juist dat meer haar beter is. Veel mensen laten dan hun haar ook juist wat langer groeien om de kale plekken te verbergen. Dit kan nog werken bij beginnende haaruitval, maar wanneer het zich doorzet is dit vaak geen oplossing. In plaats van het haarverlies te verbergen valt het juist vaak extra op bij langer haar. Het dunne haar heeft niet meer genoeg structuur om de hoofdhuid te dekken. De algemene kwaliteit van je haar is waarschijnlijk al wat minder, met minder dikte en volume. Langer haar heeft daar bovenop nog vele maanden invloeden gehad van buitenaf. Dit kan ervoor zorgen dat het nog dunner wordt en lange dunne sprieten overblijven.

De comb-over is wat wij in de meeste gevallen afraden. Vaak staat het beter om de haaruitval te accepteren voor wat het is. Ons advies is om bij dunner wordend haar een kort kapsel te nemen. Pak niet direct de tondeuse erbij, maar ga voor een kapsel van enkele cm lang. Dit voorkomt lang haar dat niet meer goed dekkend is en geeft vaak een fris en jonger uiterlijk. Een populair kapsel hiervoor is de Ceasar-cut.

Kapsel bij dun haar mannenZijkant korter

Zorg ervoor dat de zijkant van je hoofd een stuk korter is dan de bovenkant. Wanneer het haar bovenop dunner wordt valt dit minder op wanneer de zijkant ook minder dekkend is. Het contrast tussen zijkant en bovenkant valt daardoor namelijk grotendeels weg. We adviseren om de zijkant minimaal 5 mm korter te nemen, maar je kunt hierin experimenteren. Vraag jouw kapper om te beginnen met een klein verschil en maak dit steeds groter totdat je tevreden bent. Experimenteer met verschillende lengtes. Bij sommige mannen staat een gemillimeterde zijkant juist erg goed. Dan heb je een zogenaamde undercut. Eventueel kun je ook werken met een fade voor een strak uiterlijk.

Geen gel of natte styling producten

Gebruik bij het in model brengen van jouw haar geen ‘natte’ producten. Voorkom met name gel of andere producten die jouw haar een wet look geven. Dit zorgt er namelijk voor dat je haren aan elkaar plakken waardoor het minder dekkend wordt. Hierdoor lijkt je haar alleen maar dunner. Kies daarom voor een meer natuurlijke look met een matte wax of paste. Gebruik dan ook niet te veel en ga voor een meer natuurlijke look. Vaak is het gebruik van meer styling producten juist negatief voor hoe goed je haar dekt.

Millimeteren

Iedereen die geen haaruitval heeft doet er altijd makkelijk over. Waarom scheer je je haar niet gewoon met de tondeuse? Echter is lang niet iedereen blij met deze look en kan het een enge stap zijn. Wij spreken met mannen die pas na vele jaren overgestapt zijn op een gemillimeterd kapsel. Dat wil niet zeggen dat het daar altijd eindigt. Met de juiste middelen kunnen sommige mannen haarverlies volledig omkeren waardoor ze hun eigen kapsel gewoon behouden.

Mocht jij de stap maken dan is millimeteren vaak een mooie optie. Met name met mannen met een strakke kaaklijn en sterke gezichtslijnen kan dit er goed uitzien. Wanneer je moeite hebt om er aan te wennen is het verstandig te zorgen voor een wat bruin gezonde-huidskleur zodat het wat minder opvalt. Let daarbij wel op dat je de hoofdhuid goed beschermd en langzaam laat wennen aan de zon.

Ook hierbij hoef je niet meteen naar een een extreem kort kapsel te gaan. Wij adviseren om ook bij het millimeteren de zijkanten wat korter te maken. Hierdoor valt het dunnere haar bovenop minder op. Ga bijvoorbeeld voor 7 mm bovenop en 4 mm aan de zijkanten en achterkant.

Millimeteren bij dun haar

Je kunt ons altijd vragen om een persoonlijk advies. Onze klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar. We helpen je graag verder.

Leave a Reply

De waardering van www.goedeshampoo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 519 reviews.