Skip to main content

Productinformatie

DS Laboratories gaat plastic-vrij

DS Laboratories, bekend van hun Spectral producten waaronder Nanoxidil en Revita, zet zich al langere tijd in voor het milieu. Zo zetten zij zich in voor een schonere oceaan, doneren ze een gedeelte van hun winst aan goede doelen, en zet zich in voor een betere planeet.  Nu nemen zij het een stap verder met hun nieuwe verpakking

Plasticvrije verpakking

In de laatste jaren hebben zij al gewerkt en biologisch afbreekbare producten en het hergebruik van plastic, maar nu zetten ze nog een stap verder met OxO-biologisch afbreekbare verpakkingen. OxO-plastic is gemaakt van een mix van natuurlijke stoffen die helpen het plastic af te breken. Dit wordt gemengd met plastic tijdens het productieproces, waardoor het plastic vanzelf opbreekt wanneer het in contact komt met hitte of zonlicht. Uiteindelijk valt het plastic hierdoor uit elkaar in kleine stukjes die opgenomen worden door micro-organismen. Uiteindelijk zal he plastic volledig afbreken in CO2, water en biomassa. Momenteel gebruiken zij OxO-plastic voor 80% van hun producten; met een doelstelling van 100% voor 2021.

DS-laboratories-milieuvriendelijke-verpakking

Bovendien is DS Laboratories aan het experimenteren met het her-vullen en hergebruiken van hun items. In Amerika lopen al enkele testen waarbij kleinere flessen gevuld kunnen worden met grotere verpakkingen .Het is nog even afwachten hoe dit precies gaat uitspelen maar het is mooi om te zien dat een groot merk zich hier op grote schaal mee bezig houdt.

Bekijk alle producten van DS Laboratories

Bericht plaatsen

info@goedeshampoo.nl

De waardering van www.goedeshampoo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 739 reviews.