Haarverzorging

Droge hoofdhuid en schilfertjes

Nu het weer kou wordt in Nederland krijgen steeds meer mensen last van een droge hoofdhuid, met schilfertjes tot gevolg. Dit komt omdat wanneer de temperatuur daalt, wij de verwarming hoger zetten. Dit zorgt ervoor dat de lucht in huis droger wordt, en dit kan een droge hoofdhuid tot gevolg hebben. Wanneer de hoofdhuid niet voldoende hydratatie heeft er makkelijker roos en jeuk vormen.

Roos in de winter

Eerder schreven wij al een artikel over anti-roos shampoo waarin we dieper ingaan op de werking hiervan. Mocht jij last hebben van seizoensgebonden roos die met name in de herfst/winter voorkomt dan is er grote kans dat dit met de droge lucht te maken heeft. Er zijn echter ook nog andere mogelijkheden die een droge hoofdhuid veroorzaken, zoals het gebruik van de verkeerde shampoo of te warm water tijdens het douchen.

Controleer je shampoo

Wanneer jouw hoofdhuid het te verduren heeft is het extra belangrijk om deze zo goed mogelijk te verzorgen. De keuze van de juiste shampoo is daarom extra belangrijk. Zorg er voor dat jouw producten geen sulfaten bevatten. Deze zorgen ervoor dat jouw shampoo gaat schuimen, en helpen om vet te verwijderen. Echter zijn deze zo agressief dat het ook de hoofdhuid kan uitdrogen en het haar broos maken. Sulfaten komen in meerdere vormen voor, maar let op Sodium Laureth Sulfaat, Sodium Lauryl Sulfaat, Ammonium Lauryl Sulfaat en Ammonium Laureth Sulfaat. Kies liever voor een shampoo met de juiste verzorgingsproducten die jouw hoofdhuid kunnen ondersteunen. Denk aan essentiële oliën.

Was je haar niet TE veel

Het is per persoon verschillend, maar zorg ervoor dat je je haar niet te vaak wast. Op de hoofdhuid bestaat een natuurlijke balans van zowel goede als negatieve bactieren. Deze bactieren helpen om de pH waarde van je hoofdhuid op peil te houden en bieden bescherming voor negatieve invloeden van buitenaf. Wanneer jij je haar te vaak wast kan deze balans verstoord raken. Hierdoor kan roos sneller ontstaan. Was je haar maximaal 3 a 4 keer per week.

Niet scrubben

Wanneer je last hebt van schilfers kan het aanlokkelijk zijn om de hoofdhuid flink te scrubben. Dit kan echter juist meer irritatie veroorzaken waardoor de hoofdhuid alleen maar droger wordt. Wij adviseren om niet te scrubben en de hoofdhuid zelf zijn werk te laten doen. Mocht je echt per direct van de schilfers af willen kies dan voor een scrub die ook hydraterend is, om de negatieve effecten enigszins te compenseren.

Gebruik niet te veel conditioner

Een conditioner kan helpen om jouw haar stralend en vol te maken. Maar bij overmatig gebruik kan het er ook voor zorgen dat de hoofdhuid droog word. Zorg dat jouw conditioner geen siliconen bevat, want die kunnen de hoofdhuid alleen maar meer verstikken. Een korte termijn positief effect, maar op lange termijn is het schadelijk voor je haar. Kies een licht gewicht conditioner die past bij jouw haar type.

 

Bekijk onze Anti-roos shampoo's

Bericht plaatsen

info@goedeshampoo.nl

De waardering van www.goedeshampoo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 642 reviews.