AlgemeenHaarverzorging

Doe dit nooit met je haar

By 9 juni 2019november 12th, 2019Geen opmerkingen

Mooi haar komt van binnenuit, maar ook van buiten zijn er een heleboel dingen die het haar kunnen beschadigen! Let er daarom op dat je het haar goed verzorgt. Bij onderstaande dingen moet je extra goed opletten.

Stijlen en krullen

Wanneer je gebruik maakt van een (warme) stijltang of krultang kan dit je haar flink beschadigen, met name wanneer het niet goed schoon is. Gebruik van te voren een goede shampoo je haar goed reinigt. Let er bij het gebruik van een droogshampoo goed op dat deze geschikt is voor warmte! Probeer deze hitte-tools met mate te gebruiken, en gebruik eventueel een beschermende spray of haarmasker.

Kleuren

Het kleuren van je haar kan, bij verkeerd gebruik, je haar langdurig beschadigen. Gebruik bij voorkeur natuurlijk en niet te agressieve methodes. Wij adviseren om dit ook bij de kapper te laten doen die hier verstand van heeft.

Zon

De zon is bij overmatige blootstelling niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je haar. Zorg ervoor dat je haar niet te lang in de zon blijft, en draag bij voorkeur een hoed om je haar te beschermen.

Zeewater en Chloor

Wanneer je gaat zwemmen, zowel in de zee als in een zwembad, kan dit de keratine van je haar verwijderen. Als gevolg voelt je haar vaak stro achtig aan. Een handig trucje is om je haar nat te maken met schoon water voordat je het water in gaat. Dit zal het haar reeds verzadigen waardoor er minder schadelijk water zal intrekken. Het kan ook helpen om een haarmasker te gebruiken voor het zwemmen.

Strak haar

Wanneer je je haar voortdurend strak trekt kunnen je haren niet alleen beschadigen, het kan zelfs ervoor zorgen dat je een vorm van haaruitval krijgt! Zorg er dus voor dat je je haren niet te strak vlecht; en als je het doet doe het dan bij uitzondering.

Borstelen

Hard borstelen van het haar kan zowel het haar als de haarzakjes beschadigen, omdat er dan te hard aan getrokken wordt. Probeer je haar voorzichtig te borstelen, eventueel wanneer het nog vochtig is.

Bericht plaatsen

info@goedeshampoo.nl

De waardering van www.goedeshampoo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 693 reviews.